Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
#52404 | Dodano: 24.03.2010 23:15:52
Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
#52416 | Dodano: 24.03.2010 23:21:53
So say we all.
#52420 | Dodano: 24.03.2010 23:30:04
Dlaczego słucham? Hmm...Jako dziecko zobaczyłam jakiś klip Rammstein. Nie pamiętam nawet jaki, ale wiem jedno - przestraszyłam się tych panów, bo byli duzi, śpiewali w jakimś dziwnym języku i w ogóle byli straszni dla małej dziewczynki, która bawi się w "Czarodziejkę Z Księżyca" na podwórku ;P. Bardzo musieli mnie przestraszyć, ponieważ zapadła mi w głowie ich nazwa i ogólnie oni cali.
Jak już troszkę podrosłam to zobaczyłam na Vivie Zwei "Stripped" (swoją drogą myślałam wtedy, ze ten koleś co biegnie to wokalista xD), skojarzyłam piosenkę, gdyż siostra kiedyś katowała Depesze i straszni być przestali.
No i tak nadszedł rok 2001. Zainteresował mnie klip z królewną śnieżką. Utwór uznałam za dobry. Mój ówczesny chłopak zapuścił mi "Sehnsucht" i...wpadłam. Totalnie.
Za rok wpadła moja przyjaciółka. I tak końcówka gimnazjum i caaaaaałe liceum minęło nam pod szyldem fanatycznej miłości do Rammstein. Całą tę miłość podsyciło zarejestrowanie się (w 2005 roku jakoś) na forum FR. Wiele nieprzespanych nocy, setki postów, mnóstwo śmiechu, niezapomnianych chwil i wspaniałych ludzi jakich tu poznałam sprawiło, że teraz, mimo, iż fanatyzm się skończył, mam nieziemski sentyment do ich muzyki, wybaczam im błędy i słucham z ogromną radością. Muzycznie wsiąkłam już na dobre w inne klimaty, ale Rammstein to Rammstein :]. Na koncercie z wyżej wymienioną przyjaciółką z radości o mało się nie popłakałyśmy, mimo, że fanatyczna miłość daleeeeeko za nami :).
Murderface: What do you mean, "booze ain't food?" I'd rather chop off my ding-dong than admit that!
Toki: You'd rather chop off your ding-dong than not drink?
Murderface: Yeah!
Toki: Wowee!
#52421 | Dodano: 24.03.2010 23:31:34
- dlaczego słuchasz RAMMSTEIN?
odpowiedziałem mu - dlatego- po czym włączyłem mu ICH WILL
Dziś on też jest ich fanem.
Ich muzyka jest jak narkotyk - dlatego nie biorę :)
#52427 | Dodano: 24.03.2010 23:45:13
Dlaczego słucham? Hmm...Jako dziecko zobaczyłam jakiś klip Rammstein. Nie pamiętam nawet jaki, ale wiem jedno - przestraszyłam się tych panów, bo byli duzi, śpiewali w jakimś dziwnym języku i w ogóle byli straszni dla małej dziewczynki, która bawi się w "Czarodziejkę Z Księżyca" na podwórku ;P.
Może był to Engel? Bo mialam podobnie, chociaż już nie byłam taką małą dziewczynką ;)
#52431 | Dodano: 24.03.2010 23:47:52
Wiem tylko, że się ich szwabskich mordek przestraszyłam :D
Murderface: What do you mean, "booze ain't food?" I'd rather chop off my ding-dong than admit that!
#52462 | Dodano: 25.03.2010 07:40:36
Potem, gdy podrosłam, zaczęłam jakoś tak wnikliwej zagłębiać się w twórczość, wsłuchiwać się, czytać teksty. Ciężko to wytłumaczyć, ale panowie mają coś pociągającego w sobie (i nie chodzi mi o wygląd :> )
Elias, wach auf, du lebst einen Traum!
#52464 | Dodano: 25.03.2010 08:19:11
Do tego ich koncert są zaj..., cała otoczka wokół tego, pokazy pirotechniczne, poczucie humoru i do tego muzyka, jak żadna inna...
Life is ours, we live it our way...
#52466 | Dodano: 25.03.2010 08:27:59
---
#52490 | Dodano: 25.03.2010 10:59:40
A na czynniki pierwsze nie mam zamiaru ich rozkładać, bo po pierwsze się na tym nie znam, a po drugie zabrałoby mi to dużą radość słuchania.
"Advent, Advent, ein Mensch brennt"
#52539 | Dodano: 25.03.2010 14:02:13
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them.
#61409 | Dodano: 11.04.2010 01:07:02
Gdyby zające miały na grzbietach chlorofil
nie można byłoby ich osiodłać
nie można byłoby ich osiodłać
#67741 | Dodano: 25.04.2010 09:16:07
Rammstein był chyba pierwszym zespołem, na którego punkcie tak oszalałam i sentyment pozostanie mi z pewnością na wieki. Są po prostu jedyni w swoim rodzaju - muzyka, głos Tilla, koncerty - ogólnie całokształt (...)
Dokładnie, dokładnie tak samo :) Przed R+ słuchałem MM ale gdy spostrzegłem (np. na jutube ;) ) jak śpiewa na żywo to odechciało mi się. I wtedy nie wiedzieć czemu zacząłem słuchać Rammstein (chyba kumpel mi noś wspomniał) ;)
...i jest zabawa!
#67768 | Dodano: 25.04.2010 10:41:56
Spiewaja w moim ulubionym jezyku, maja swietne teledyski, sa ironiczni i poruszaja wspolczesne tematy w utworach. Sa kontrowersyjni. Jest cos w nich tajemniczego co sprawia, ze uwielbiam na nich patrzec. Piosenki na zywo brzmia lepiej niz nagrane, robia jedyne w swoim rodzaju show. Wokal Tilla jest nie do podrobienia. Maja to coś czego brakuje innym, dla mnie Rammstein to tylko i wylacznie ich 6stka, fajnie sie uzupelnia, nawet w teledysku kazdy ma taka sama role. Kiedy odejdzie jeden z nich, odejdzie caly zespol.
Edit by Shagwest: wulgaryzmy
Religię, poglądy polityczne, gust i dupę każdy ma swoją.
#68372 | Dodano: 26.04.2010 15:30:09
#68630 | Dodano: 26.04.2010 21:21:42
(nie jakies gowno co leci w radiu
Ramsztajn czasem też leci w radio.