news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 3 4 511

#52404 | Dodano: 24.03.2010 23:15:52
Bo się upierasz, że nie grają na jedno kopyto - ależ owszem! Nie zapominajmy, że Sehnsucht to było powtórzenie Herzeleid :)
Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
Die Kreatur
Sturmwalzer

mężczyzna

#52412 | Dodano: 24.03.2010 23:19:36
powtórzenie? ja bym to nazwał kontynuacją
#52416 | Dodano: 24.03.2010 23:21:53
No tak, wiadomo, że jak jedna płyta jest rockowa, to druga musi być jazzowa, bo inaczej to powtórzenie i granie na jedno kopyto. Leon, zapędzasz się.
So say we all.
#52420 | Dodano: 24.03.2010 23:30:04
Wiem, że pisząc 'na temat' wyskakuję jak Filip z konopi, no ale pech ;P.

Dlaczego słucham? Hmm...Jako dziecko zobaczyłam jakiś klip Rammstein. Nie pamiętam nawet jaki, ale wiem jedno - przestraszyłam się tych panów, bo byli duzi, śpiewali w jakimś dziwnym języku i w ogóle byli straszni dla małej dziewczynki, która bawi się w "Czarodziejkę Z Księżyca" na podwórku ;P. Bardzo musieli mnie przestraszyć, ponieważ zapadła mi w głowie ich nazwa i ogólnie oni cali.

Jak już troszkę podrosłam to zobaczyłam na Vivie Zwei "Stripped" (swoją drogą myślałam wtedy, ze ten koleś co biegnie to wokalista xD), skojarzyłam piosenkę, gdyż siostra kiedyś katowała Depesze i straszni być przestali.

No i tak nadszedł rok 2001. Zainteresował mnie klip z królewną śnieżką. Utwór uznałam za dobry. Mój ówczesny chłopak zapuścił mi "Sehnsucht" i...wpadłam. Totalnie.
Za rok wpadła moja przyjaciółka. I tak końcówka gimnazjum i caaaaaałe liceum minęło nam pod szyldem fanatycznej miłości do Rammstein. Całą tę miłość podsyciło zarejestrowanie się (w 2005 roku jakoś) na forum FR. Wiele nieprzespanych nocy, setki postów, mnóstwo śmiechu, niezapomnianych chwil i wspaniałych ludzi jakich tu poznałam sprawiło, że teraz, mimo, iż fanatyzm się skończył, mam nieziemski sentyment do ich muzyki, wybaczam im błędy i słucham z ogromną radością. Muzycznie wsiąkłam już na dobre w inne klimaty, ale Rammstein to Rammstein :]. Na koncercie z wyżej wymienioną przyjaciółką z radości o mało się nie popłakałyśmy, mimo, że fanatyczna miłość daleeeeeko za nami :).
Murderface: What do you mean, "booze ain't food?" I'd rather chop off my ding-dong than admit that!
Toki: You'd rather chop off your ding-dong than not drink?
Murderface: Yeah!
Toki: Wowee!
BOLMEN
Sturmwalzer

mężczyzna

#52421 | Dodano: 24.03.2010 23:31:34
kiedyś koleś (który słuchał hop hip) zapytał mnie-
- dlaczego słuchasz RAMMSTEIN?
odpowiedziałem mu - dlatego- po czym włączyłem mu ICH WILL
Dziś on też jest ich fanem.
Ich muzyka jest jak narkotyk - dlatego nie biorę :)
mental_disorder
Feuerspritzer

kobieta

#52427 | Dodano: 24.03.2010 23:45:13
Vanilia napisał(a):
Dlaczego słucham? Hmm...Jako dziecko zobaczyłam jakiś klip Rammstein. Nie pamiętam nawet jaki, ale wiem jedno - przestraszyłam się tych panów, bo byli duzi, śpiewali w jakimś dziwnym języku i w ogóle byli straszni dla małej dziewczynki, która bawi się w "Czarodziejkę Z Księżyca" na podwórku ;P.

Może był to Engel? Bo mialam podobnie, chociaż już nie byłam taką małą dziewczynką ;)
#52431 | Dodano: 24.03.2010 23:47:52
Nie wiem, na prawdę :). Równie dobrze to mógł być urywek koncertu. Jak tak liczę lata to na 'Engel' to raczej za późno było. To musiało być coś rok wcześniej, albo dwa - sam początek Rammstein.
Wiem tylko, że się ich szwabskich mordek przestraszyłam :D
Murderface: What do you mean, "booze ain't food?" I'd rather chop off my ding-dong than admit that!
Toki: You'd rather chop off your ding-dong than not drink?
Murderface: Yeah!
Toki: Wowee!
#52462 | Dodano: 25.03.2010 07:40:36
To dobre pytanie, zważywszy na to, że jak zaczęłam słuchać, to miałam alergię na język niemiecki. Czynnikiem na bank był głos Tilla :> W jego wykonaniu niemiecki stał się jakiś taki bardziej ... ekscytujący.
Potem, gdy podrosłam, zaczęłam jakoś tak wnikliwej zagłębiać się w twórczość, wsłuchiwać się, czytać teksty. Ciężko to wytłumaczyć, ale panowie mają coś pociągającego w sobie (i nie chodzi mi o wygląd :> )
Elias, wach auf, du lebst einen Traum!
Lucy
Zerstörer

kobieta

#52464 | Dodano: 25.03.2010 08:19:11
Moja przygoda zaczęła się, gdy małżonek włączył mi LaB. Jak zobaczyłam chłopaków, to obejrzałam cały koncert i koniec - przepadłam. Nie lubię niemieckiego, ale nie wyobrażam sobie, żeby mieli śpiewać w innym języku. Szczególnie to słychać przy "Angel"...
Do tego ich koncert są zaj..., cała otoczka wokół tego, pokazy pirotechniczne, poczucie humoru i do tego muzyka, jak żadna inna...
Life is ours, we live it our way...
Clavis
Feueranfänger

Rammstein - Benzin

kobieta

#52466 | Dodano: 25.03.2010 08:27:59
Ze mną w ogóle było dziwnie. Wieki temu, kiedy miałam bodajże 12 lat, kuzynka pokazała mi Du Hast. Cholernie mi się nie spodobało xD Moja prawdziwa przygoda z R+ zaczęła się odkąd usłyszałam Sonne. Nie mam pojęcia czemu, ale ta piosenka mnie wzruszyła. Dopiero potem skojarzyłam ją z Du Hast, jednak było już za późno, bo na dobre zabujałam się w muzyce Rammstein...
---
ramzio13
Feuerspritzer

mężczyzna

#52478 | Dodano: 25.03.2010 10:29:46
Bo są niepowtarzalni.
www.plytoteka.w8w.pl - polecam gorąco!
Lunatikerin
Panzermeister

kobieta

#52490 | Dodano: 25.03.2010 10:59:40
Rammstein był chyba pierwszym zespołem, na którego punkcie tak oszalałam i sentyment pozostanie mi z pewnością na wieki. Są po prostu jedyni w swoim rodzaju - muzyka, głos Tilla, koncerty - ogólnie całokształt. Pomagali mi także przetrwać mój kryzys w nauce niemieckiego, którego w pewnej chwili miałam szczerze dość. Po koncertach w Polsce znów wróciła mi duża faza na ich muzykę i mam nadzieję, że potrwa jeszcze długo ;).

A na czynniki pierwsze nie mam zamiaru ich rozkładać, bo po pierwsze się na tym nie znam, a po drugie zabrałoby mi to dużą radość słuchania.
"Advent, Advent, ein Mensch brennt"
Tillka
Feueranfänger

kobieta

#52511 | Dodano: 25.03.2010 12:09:19
Dlaczego?? , bo RAMMSTEIN...
Paździoch to Szatan...
Der Marcin
Sturmwalzer

mężczyzna

#52534 | Dodano: 25.03.2010 13:55:46
Bo śnieg :)
Awari
Feuerspritzer

kobieta

#52539 | Dodano: 25.03.2010 14:02:13
a dlaczego nie:))))
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them.
reiter
Panzermeister

kobieta

#61409 | Dodano: 11.04.2010 01:07:02
Uwięzili moich babciów chrzestnych w twierdzy na górze Synaj i szantażują mnie. Każde ich słowo muszę podświadomie spełniać na 20 rożnych sposobów. Dowiedziałam się, że jeśli nie spełnię ich rozkazów, pochłonie mnie ogień piekielny, a Till zedrze mi skórę z pleców z pomocą tępego jeżozwierza. Słucham ich fanatycznie, niczym Furera. Nie ma miejsca na pytanie "Dlaczego".
Gdyby zające miały na grzbietach chlorofil
nie można byłoby ich osiodłać
pion3k
Feueranfänger

mężczyzna

#67741 | Dodano: 25.04.2010 09:16:07
Lunatikerin napisał(a):
Rammstein był chyba pierwszym zespołem, na którego punkcie tak oszalałam i sentyment pozostanie mi z pewnością na wieki. Są po prostu jedyni w swoim rodzaju - muzyka, głos Tilla, koncerty - ogólnie całokształt (...)

Dokładnie, dokładnie tak samo :) Przed R+ słuchałem MM ale gdy spostrzegłem (np. na jutube ;) ) jak śpiewa na żywo to odechciało mi się. I wtedy nie wiedzieć czemu zacząłem słuchać Rammstein (chyba kumpel mi noś wspomniał) ;)
...i jest zabawa!
Sayuri
Panzermeister

kobieta

#67768 | Dodano: 25.04.2010 10:41:56
Slucham R bo lubie uderzenie a jak wiadomo chlopaka tego nie brakuje.
Spiewaja w moim ulubionym jezyku, maja swietne teledyski, sa ironiczni i poruszaja wspolczesne tematy w utworach. Sa kontrowersyjni. Jest cos w nich tajemniczego co sprawia, ze uwielbiam na nich patrzec. Piosenki na zywo brzmia lepiej niz nagrane, robia jedyne w swoim rodzaju show. Wokal Tilla jest nie do podrobienia. Maja to coś czego brakuje innym, dla mnie Rammstein to tylko i wylacznie ich 6stka, fajnie sie uzupelnia, nawet w teledysku kazdy ma taka sama role. Kiedy odejdzie jeden z nich, odejdzie caly zespol.

Edit by Shagwest: wulgaryzmy
Religię, poglądy polityczne, gust i dupę każdy ma swoją.
Katharina
Feuerspritzer

kobieta

#68372 | Dodano: 26.04.2010 15:30:09
Ja słucham R+ za wspaniały głos Tilla, za prawdziwa muzyke (nie jakies gowno co leci w radiu i po jakims czasie go nikt nie słucha) i za przystojnego Paula ^^
Rożen
Sturmwalzer

mężczyzna

#68630 | Dodano: 26.04.2010 21:21:42
Katharina03 napisał(a):
(nie jakies gowno co leci w radiu

Ramsztajn czasem też leci w radio.

Strony: 1 2 3 4 511

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login: