news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 19 10 11

Peli
Feueranfänger

kobieta

#198804 | Dodano: 15.02.2012 22:04:39
Dlaczego ja ich właściwie słucham? Bo mimo, iż nigdy wcześniej nie słuchałam tego typu muzyki, to Rammstein mnie zauroczył i sprawił, że nie potrafię ich przestać słuchać. Pierwszy raz usłyszałam R+ w 2004,a była to "Amerika". Miałam wtedy 10 lat, a piosenka mi się spodobała. Później było "Keine Lust" i "Benzin" to tyle co pamiętam z tego okresu, bo jako dziecko nie słuchałam muzyki, ale w/w piosenki i teledyski zapadły mi w pamięć i tak po latach "przypomniałam" sobie o Rammsteinie. Tak mnie czasem ruszy i zaczynam szukać na youtubie różnych ciekawych piosenek i teledysków. No i postanowiłam sobie posłuchać "Du hast" i "Ameriki". Jak ja się cieszę, że na vivie kiedyś puszczali Rammstiena, bo przynajmniej ich poznałam. No i przesłuchałam sobie "Du hast", "Ameriki", "Benzin" i od razu mnie ruszyło. Że też wcześniej się nie obudziłam i nie zaczęłam ich słuchać. Ale lepiej późno niż wcale. No i od jednej piosenki do kolejnej, zakochałam się w ich muzyce. Uwielbiam każdego członka tego zespołu, wokal, instrumenty, teksty, melodie, image, osobowości, jak kolwiek to brzmi. I żaden inny zespół ani artysta nie "wyzwolił" we mnie takich uczuć jakie wyzwala Rammstein. Pięknie to ujęła Kerosine kilka postów wyżej. To samo czuję ja.
Gabi2
Feueranfänger

kobieta

#198938 | Dodano: 17.02.2012 00:57:32
Rammstein pomaga mi przetrwać ten chory, porypany świat. Kiedy targają mną negatywne emocje (strach, rozgoryczenie, gniew, depresja) to zamiast wyjść na ulicę i przyłożyć pierwszemu napotkanemu przychodniowi, wystarczy, że posłucham kilka ich mocniejszych kawałków (dajmy na to Zerstoeren) i od razu Katharsis. Czy urzekający, boleśnie piękny kawałek Nebel... energiczne Waindmanns Heil.. dużo by wymieniać. To jest zespół który kocham całym sercem i wciąż odkrywam na nowo. Dali mi siłę i energię do dalszego działania, pomogli mi nabrać dystansu do ludzi i świata, nauczyli mnie, że MOŻNA brnąć na przód i walczyć o swoje, na przekór wszelkim przeciwnościom losu. Uleczyli wiele traum z przeszłości. To jest moje najlepsze lekarstwo.
Werner Lindemann:*kusst seine Frau auf den Mund*
Gitta Lindemann:Was ist denn in dich gefahren?
Werner Lindemann:Weiss nicht, das muss in Leipzig liegen.
airsoft_gun
Feuerspritzer

mężczyzna

#200709 | Dodano: 02.03.2012 10:41:16
Przez moje uszy Rammstein od małego bajtla sie przewijał. Pierwsze co pamiętam, to fragmenty koncertu LaB, na dwójce. Ot jakieś śmiesznie typki na srebrno odwalone sobie ostro grają i zioną ogniem, przy czym po niemiecku śpiewają. Ot tak to paroletni gnój widział i zapomniał na długo. Potem, kiedy to MUTTER zawojował pół galaktyki, jarałem się przede wszystkim Ich Will, by znowu o tym zapomnieć do momentu, gdy wyszła płyta Reise, Reise i teledysk AMERIKA. Ten moment był przełomowy, dał mi podwaliny pod przyszłe uwielbienie R+. Charakterystyczny wokal, brzmienia niespotykane dotąd w mojej małej pseudo płytotece mnie po prostu uświadomiły jakim ja byłem ignorantem muzycznym, jak śmiałem ich nie słuchać! Od tego momentu w internecie szukałem różnych pierdół na temat Rammstein. Jako, że nie było mnie stać jeszcze na zakupienie płytki, ściągałem mp3. Po dłuższym okresie Rammstein odszedł trochę w cień na rzecz Depeche Mode, przez co przegapiłem premierę LIFAD (czas przeznaczony na biczowanie mojej osoby przez fanatyków R+). Ale szybko nadrobiłem zaległości. Gdy puściłem nową płytkę Tilla i spółki, wróciło to, co za czasów Reise, Reise, tylko, że z wielokrotnie większą siłą! No i od tej pory słucham zawzięcie R+, to jednak najlepsza opcja dla mnie :)

Matko polko, żem się rozpisał :P
Ich hab KEINE LUST!

5 plotek na temat Kościoła
http://wieje-sandalem.blogspot.com
Paulus44
Feueranfänger

mężczyzna

#205476 | Dodano: 04.04.2012 19:10:36
Kiedy x lat temu zacząłem słuchać poważnej muzyki(a nie jakieś pop pierdoły) nie mogłem znaleść nic co by pasowało do mnie.Słuchałem System of a down, Apocaliptici,Iron Maiden i wszystko to jak przez mgłę, po za tym denerwował mnie język angielski którego za bardzo nie lubie a właśnie on był we wszelkich piosenkach i stawał się już ,,oklepany".Kiedy poznałem Rammstein(a pierwsze było Du Hast) poczułem takiego kopa i energię z tej muzyki że mnie pochłoneło na całego, lubię język niemiecki, nie przeszkadza mi ta surowość tego języka ;)
ordnung muss sein!

Dann sind wir Helden ...
#205483 | Dodano: 04.04.2012 19:38:45
Słucham Rammstein, bo:
1.Mają niesamowite teksty.
2.Till ma taki mocny, głęboki, niespotykany głos...
3.Pokochałam ich od pierwszego dźwięku "Ohne dich" (moja pierwsza ich piosenka) i nie mają utworu, którego bym nie lubiła.
4.Bardzo lubię gatunek muzyki, jaką oni wykonują, a trafiam w nim na mało zespołów, mało naprawdę dobrych.
5.Zaintrygowało mnie, że śpiewają po niemiecku.
Oprócz tego są pierwszym zespołem, na którego nie tracę zajawki od ponad roku nawet, gdy poznaję inne. Mam do nich jakiś pociąg, sentyment...
#205489 | Dodano: 04.04.2012 20:33:24
Pierwszy utwór jaki usłyszałam to było "Du Hast" od razu mi sie spodobało i słuchałam ten jeden kawałek do zarżnięcia, później doszło "Du riechst so gut" i "Heirate Mich". Cudownie było usłyszeć każdego dnia tak pieknie skomponowaną muzykę. Kolejno poznawałam każdy album, i się od Nich uzależniłam. Po koncercie w Sopocie już całkiem.
kocham ich, tak po prostu.
'don't tread on me'
nero-15
Pussy

mężczyzna

#205494 | Dodano: 04.04.2012 20:56:52
Ja swoja przygodę z R+ rozpocząłem z piosenka Ohne Dich, której teledysk dość często pokazywali na MTV. Od tej jednej piosenki się zaczęło, poszykałem ich innych utworów w necie. Dość szybko zgromadziłem ich płyty. A pokochałam ich za to że oni sie nie "drą" oni potrafią zaśpiewać do mocnej muzy.
Szysz
Pussy

kobieta

#205700 | Dodano: 06.04.2012 12:47:18
Doszłam do wniosku, że mój kochany kolega-ramsztajnowiec mnie zamęczy, więc zaczęłam słuchać Tilla i jego poezji śpiewanej dla świętego spokoju. Spodobało mi się i tak już zostało :D
Dochodzę do konkluzji, że twoje indokryzmy wobec mojej aparycji są wręcz efeberyczne.
Engel92
Pussy

kobieta

#206141 | Dodano: 10.04.2012 13:15:54
U mnie zaczęło się od singla Amerika...gdzieś tam zasłyszanego w jakimś radio.Pierwszy teledysk to był z Du hast..taka blondyna idiotycznie zapowiedała chyba po angielsku że mają występować.. kiedy zobaczyłam jakiś facetów przerażających.. umalowanych jak babki na czarno + srebrne wdzianka .. pomyślałam omg..co to jest! Ale..po chwili..e..to nie jest takie złe! Moja 26 letnia siostra słucha ich około 8 lat i jakoś tak może dzięki niej poznałam ich lepiej..jeszcze przeczytałam "Czarna skrzynka nie otwieraj! " i zafascynowała mnie ich historia..te powiązania rodzinne i jak to się wszystko zaczęło.Lubię słuchać ich w momentach kiedy jest mi po prostu beznadziejnie...cały świat mnie irytuje doszczętnie i taka MOC jaką dają chłopaki nie daje mi nawet wyżycie się jeżdżąc na rowerze ;) Ogólnie lubię brzmienie niemmieckiego języka te wszystkie SZELESTY. Mam także swojego ulubionego siatkarza - Georgy Grozera który także jest niemcem :) Poza tym jestem najbardziej zakochana w Richardzie Jego image`u, sposobie pięknego mówienia i wgl ah! :DD

Strony: 19 10 11

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 33
Zalogowani: 20
Szukaj