Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Strony: 1
#19262 | Dodano: 07.09.2009 20:05:03
January 21, 2010 PL – Wrocław – Firlej
Yeeeah :>
Wstępnie planuję uderzac na Wrocław :)
Ktoś chętny by mi potowarzyszyc? :)
Ew. chętny na warszawski koncert?
#19263 | Dodano: 07.09.2009 20:11:01
Wraz z T69E wystąpią Christian Death i Mandragora Scream
Ponadto wg lastfm wrocławski koncert odbędzie się w klubie W-Z, nie w Firleju.
#19269 | Dodano: 07.09.2009 20:56:07
A tak wogólę przypomnę, że Łajzy wydają właśnie płytę. Pierszy singiel - "Dead girls are easy"
http://www.youtube.com/watch?v=7DVFMgMFpP4
Wielu fanów narzeka bardzo na to video. no cóż - nie da sie ukryc, że mają dużo lepsze klipy (i piosenki) w swoim dorobku. Może pozazdrościli Rammsteinowi 'wybitnych' pomysłów? :P
#19270 | Dodano: 07.09.2009 21:07:24
Mi scusi.
#19271 | Dodano: 07.09.2009 21:17:02
Reszty najnowszej płyty jeszcze nie obczaiłam , oby była lepsza od pierwszego singla, bo jak nie to kły im powyrywam :D
EDIT
Będę się miała okazję przekonac, co tam wysmażyli nowego, bo do edycji ltd jest dołączone dvd z owym wychwalanym przeze mnie lajwem :>. Tak więc poszłam sobie na zakupy :). Aczkolwiek, po obaczeniu fragmentu na youtube zastanawiam sie, kiedy u dyabua było to nagrywane, skoro Timo-Timo ma taką denną fryzurę :D
#19298 | Dodano: 07.09.2009 23:04:36
#19750 | Dodano: 12.09.2009 21:19:15
Co do teledysku to nic szczególnego on nie prezentuje. Podoba mi się w nim jedynie samochód, no i dziewczyny :D
Podejrzewam, że reżyserem tego klipu jest Bam Margera, a jakoś teledyski jego autorstwa mi średnio przypadają do gustu.
Sam utwór jest przeciętny ("bylejaki" nawet), zdecydowanie bardziej podobają mi się ich starsze nagrania :)
Liebe ist für alle da, ziom :D
#20020 | Dodano: 15.09.2009 20:15:47
Na początek porozmawiajmy o utworach które zmiotły mnie od pierwszego usłyszenia.
1. "The Good, The Bad & The Undead"
Hiciorek, który mógłby promowac nowy album, oczywiście dodatkowo wzmocniony dobrym klipem. Oddaje klimat płyty, a przynajmniej taki klimat, jaki ta płyta miała miec w zamierzeniu :>
('baby, where's your head'? padłam ;)
No i koniec chwytających za serce kawałków :>
Koniec... ale tam jeszcze 11 zostało. Hmmm.
No to przyjrzyjmy im się bliżej.
Otwierający płytę tytułowy kawałek tekstowo nie jest zbyt odkrywczy, muza co najwyżej poprawna. Nie daje za bardzo kopa, jakiego powinien miec starter :(.Dalej nieco lepiej - ale tylko na jeden kawałek, bo po niezłym 'we own the night' przychodzi "Dead n' gone" z katastrofalnie zaspiewanym refrenem :>. Jakieś to.. popowe, brrr. Potem znów się wznosimy - mój ulubiony kawałek, a za nim dwa całkiem niezłe. Co prawda 'kiss me undead' brzmi równie 'popowo' co "D n'G", ale tutaj brzmi lepiej ;). Na miejscu 6 mamy poprawne 'lips of blood', a tuż za nim singlowe 'Dead girls are easy', w którym fajny jest tylko tytuł i riffy :P. Końcówka płyty daje radę, poza bezpłciowym 'Some kind of magick'.
Hm. I jak tu owo dzieło ocenic?. Płyta jest wyraźnie inna od poprzednich, chociaż po nowej wytwórni (Nuclear Blast) spodziewałam sie czegoś jeszcze innego :P. Jakiegoś większego kopa. A tu mamy co najwyżej mały kopniaczek. Z drugiej strony dobrze, że płyta nie jest podobna do blizniaczek 'Devils' i 'Angels', bo ile można w kólko to samo powielac.
Jednak nie są to do końca takie wampiry, jakie zwykłam lubic.
Za płytę daję 5/10.
...aaaale.
...Mam edycję dwupłytową :D
A na drugie płytce madafakowe liiive :D
Co prawda wersję okrojoną w stosunku do wydanej rok temu wersji audio
(TUP! TUP! JAK można było wyciąc 'Dance D'Amour' ja się pytam????TUP!), ale i to co zostało - a zostało 13 kawałków - daje kopa po oczach i uszach :)
Obejrzałam na razie tylko pobieznie, ale jeszcze dziś wieczorem mam zamiar zrobic sobie pełny seansik :)
Hm. Czyżby Wampiry przeczuwały, że nowa płyta może nie przyciągnac
do siebie starych fanów, więc dodali tego bonusa? Może, ale fakt faktem - ja bym nie kupiła, jakby nie było dvd :D A tak mam genialne dvd i - jako bonus, hehe- Back in blood, wszystko za rozsądną cenę.
Dzięki Wampiry.
Za plytkę dvd ocena 9/10,
więc razem, po uśrednieniu wychodzi 7/10.
Dziękuję za uwagę :D
a wogóle, to marsz na koncert! :D
#21409 | Dodano: 21.09.2009 17:46:09
Bo minęło parę dni, a ja wałkuje płytę na okrągło, nie wiedziec czemu (chociaz wciąż neguję istnienie paru utwórów ;P)
Gwoździem do -nomen omen- trumny był obejrzany wczoraj presspack dotyczący nowej płytki. Półgodzinne ględzenia na temat nowego krazka, inspiracji, nagrywania itepe. I wiecie co?
Totalnie przerobili mnie na swoją stronę. Przepraszam :)
Jeśli ktoś ma ochotę, zapraszam do obejrzenia presspacka,
pół godzinki jest podzielone na kawałki trzyminutowe, więc można sobie dawkowac :P
http://www.youtube.com/watch?v=D8VJ9sDXYMQ
Najbardziej wzruszyło mnie, jak Jyrki wyjął stertę tru filmów o Drakuli i nieumarłych którymi się inspirowali :P. No i Timo-Timo jest wciąż najkochańszy, szczególnie z tym swoim pociesznym akcentem :D
Gada prawie jak ja :D. No kurde no. :D
Aha, najchętniej dorwałabym w swoje ręce tego, kto tak zmasakrował zdjecia. W oryginale ujęcia piękne, a w sleevie są przerobione paskudnie :(
Wracając do głównego tematu -
najchętniej bym oba koncerciszcza zaliczyła :P.
#40260 | Dodano: 22.01.2010 21:45:15
Przyznam, że we wczorajszy mroźny poranek (który nadszedl po długiej, pracowitej nocy) perspektywa zakulania się na dworzec i telepania pociągiem do Wrocławia była ta zdecydowanie mniej kuszącą, niż położenie się spac. Pojechałam jednak i wróciłam na maxa szczęśliwa, z mega doładowanymi akumulatorami i syndromem ciągłego banana na ryju :D
Klub mały, scena właściwie była podestem, gdzie wykonawcy stali na wysokości maksymalnie kolan widzów :D. Na początek zagrała włoska Mandragora Scream, która dała radę. Jakkolwiek jednemu z gitarzystów ktoś musi powiedziec, żeby dał sobie spokój ze śpiewaniem ;).
Osoba z MS, która wzbudzała najwięcej damskich pisków był... ich techniczny :D. Jak dorwę fotę, to obiecuję pokazac jegomościa :)
No i Gwjozdy wieczoru - mega pałer, energia, Timo-Timo na wprost moich własnych patrzałek, koncert GENIALNY - najlepszy z tych ich koncertów, na których do tej pory byłam. Setlista super - zabrakło mi tylko jednego kawałka, a tak to leciały same fajne rzecz - było i Dance D'amour, i The Chair i nawet Wasting the dawn :D
Jyrki bardzo ładnie opowiadał o swoich polskich wrażeniach.
"Poland is beautiful country... with beautiful ladies... Żubrówka."
Po czym nastąpiła opowieśc o tym, jak to dzień wcześniej w wawce zmieszali żubrówkę z ...colą light... ;)
Niezapomniane wspomnienia :D.
Dzięki Wampiry za mega koncert ^^
#40374 | Dodano: 24.01.2010 13:43:59
Dużo kawałków z dwóch pierwszych płyt zagrali?
Ile utworów liczyła setlista, tak +/- ?
Liebe ist für alle da, ziom :D
#40387 | Dodano: 24.01.2010 17:13:10
Ale poszło coś z piątej ;)
Może nie będzie w kolejności, ale było 17 kawałków:
intro- Cry little sister
1. Back in Blood
2. Never say die
3. The good, the bad & the undead
4. Dance D'amour
5. Lips of blood
6. Suspiria snow white
7. Kiss me undead
8. The Chair
9. Wasting the dawn
10. Hunger
11. Gothic girl
12. Perfect skin
13. Dead girls are easy
14. Feel Berlin
15. Devils
----
16. Brandon Lee
17. Lost boys
#40695 | Dodano: 28.01.2010 09:08:26
Łajzy dały czadu :D
Osoba z MS, która wzbudzała najwięcej damskich pisków był... ich techniczny :D.
Osoba z MS, która wzbudzała najwięcej damskich pisków był... ich techniczny :D.
Nooo, ja się tam nie dziwię:o))), kurcze, sama dosyć często lukałam w prawą stronę, ale cóż się dziwić, było na co:-P
P.S. A koncercik? Fajny, fajny!
#46813 | Dodano: 12.03.2010 09:21:55
a tutaj jest kilka moich filmików: http://www.youtube.com/user/elizabethXIII?feature=mhw4
Strony: 1