news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Jesteś z "pokolenia"...
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 14 5 6

maxłel
Moderator

mężczyzna

#139200 | Dodano: 07.03.2011 22:25:39
Dedykuję użytkownikowi Wahnsinn piosenkę:

#139201 | Dodano: 07.03.2011 22:26:08
Zwycięska okładka :D
Mi scusi.

Wahnsinn
Za***ista ranga

kobieta

Sponsor
#139205 | Dodano: 07.03.2011 22:28:36
Ok. Ukarzę Cię nie dzieląc się leczo!
Benzinn
Pussy

kobieta

#147611 | Dodano: 14.05.2011 19:34:37
Jaka dedykacja :D
#147714 | Dodano: 15.05.2011 13:41:57
Zatem to moja lista:
1.Du hast- Piosenka od której zaczęła się moja namiętna miłość z Rammstein, kawałek genialny,w dodatku genialna gra słów.

2. Haifisch-Utwór z nowej płyty której teledysk jest genialny, utwór obrazujący Rammstein. Fenomenalna muzyka i świetne słowa.

3.Ich tu dir weh- Piosenka o obcowaniu emocjonalnym z ciałem ludzkim. Rammstein wykonał kawał świetnej roboty przy teledysku i przy pisaniu utworu, ciało człowieka jest wyłącznie ciałem czlowieka , który niech robi z nim co chce.

4.Benzin- Piosenka która mi przynosi wiele energii, zwłaszcza gdy słucham ją ranem przed matematyką. Powinna być hymnem wszystkich kierowców w Europie.

5.Mein Teil- Utwór który "wyładowuje" mnie. Mówi o zbrodni.
Świetnie wpływa na psychike człowieka, słuchajac tego mógłbym zrobić wiele rzeczy których bym nie zrobił

Dalsze miejsca:
6.Ohne Dich
7.Sonne
8.Amerika
9.Rosenrot
10.Ich will
#147925 | Dodano: 16.05.2011 14:06:05
Nie licząc Stein um Stein, kolejność przypadkowa.
Stein um Stein
Du riechst so gut
Wollt Ihr Das Bett In Flammen Sehen
Morgenstern
Adios
Spring
Hilf mir
Halt
Asche zu Asche
Wilder Wein
Paulus44
Feueranfänger

mężczyzna

#171998 | Dodano: 22.10.2011 19:56:47
No to ja też dorzuce swoją :D
1.Du hast-pierwsza którą usłyszałem i od której wszystko się zaczeło
2.Links 2 3 4- ma kopa ;)
3.Wo bist du-za elektronikę
4.Ohne Dich- piękny tekst i taki romantyczny
5.Sonne-brak słów
6.Keine lust-refren ma taki fajny klimat
7.Sehnsucht-ma moc
8.Ich Will-musi być!;)
9.Eifersucht-klawisze ;)
10.Pussy-za melodię
ordnung muss sein!

Dann sind wir Helden ...
#172923 | Dodano: 26.10.2011 11:52:51
No na Dzień Dobry:
* - R+ najlepiej smakuje z obrazem
** - ranking jest jak najbardziej subiektywny
*** - Numery 1 i 10 na liście są równie kozackie i prosze nie
sugerowac się miejscem
Ranking (Audio/Video) na 26.10.2011:
Ich Tu Dir Weh (Mega video-Flake rządzi!)
Haifish (piękna retrospekcja)
Sonne (no comments!)
Engel (za koncert z 1998,klatkę ilaskę!)
Benzin (za nergie!)
Keine Lust (za autoironie)
Mein Teil/Wiener Blut (smutna prawda...)
Ich Will (maistersztyk)
Links 2,3,4 (Za paradę Mrówek)
Stripped (cover lepszy od oryginału)

Można pisac i pisac...
Pewnie za miesiąc to sie troszkę zmieni...
Czekamy na nowy Album i nowe videos.
Pzdr. dla wszystkich zarażonych wirusem R+.
#197634 | Dodano: 06.02.2012 19:30:19
Rammstein ma tyle świetnych że aż ciężko wybrać ale cóż opisze swoje Best Of w kolejności niechronologicznej :

1.Adios - Na początku gdy poznawałem Matkę na trackliście zauważyłem tą piosenke. Po tytule sądziłem że to jakaś hiszpańska ballada a tu proszę jaka niespodzianka,energia i moc pełną gębą :)
Po prostu niemogę usiedzieć w miejscu gdy słucham tej piosenki i jeszcze ta solówka. Geniusz

2.Spring - trudno opisać co czuję gdy słucham tej piosenki. Włosy stają mi dęba przechodzą mnie ciarki, uspokaja i jednocześnie nieco smuci. Do tego dobry tekst zakrapiany lekko ironicznym humorem Tilla. Spring powinien być singlem. Każdy fan Rammsteina powinien posłuchać tej piosenki.

3.Benzin - jeden z moich pierwszych utworów. Zafascynował mnie od pierwszych sekund : gitara ,perka, bass wszystko tu współgra do tego sugestywne efekty doktora Lorenza. GIB MIR BENZIN!

4.Ich Du Dir Weh - pamiętam jak dziś jaką jazdę miałem na ten utwór. Zaczyna się, słyszę klawisze w myślach wyobrażam sobie opuszczone wesołe miasteczko albo nawiedzony cyrk (:P) po kilku sekundach dostaje kopa w ryj i jestem w szoku riff mnie zmiótł.
Puściłem ją chyba 20 razy na maxa pod rząd aż sąsiedzi wezwali gliny :D

5.Zwitter - po prostu zajebisty utwór do tego zabawny.
Zawsze bawi mnie ten delikatny głosik (czyżby Paul? :o) śpiewający "Zwitter Zwitter". Refren też świetny : Zwitter Zwitter! Till: Zwyta! Zwyta! Jednak najbardziej w tym utworze lubię refren "Eins fur mich! Eins fur dich" napełnia mnie to jakąś pozytywną energią.

6.Dalai Lama - jak mój nick wskazuje bardzo lubię ten utwór :)
Przede wszystkim za niesamowity klimat , refren i chórki.
Miodzio.

7. Wo Bist Du - 100 % Rammsteina w Rammsteinie. Monumentalna cudowna, niesamowita niema co się rozpisywać to trzeba przeżyć.

8.Asche zu Asche - kocham tą piosenkę za riff za perkusje za refren i klawisze (Flake jesteś zaje) idealna do headbangingu.

9.Sehnsucht - na mojej liście nie mogło zabraknąć Sehnsucht.
Świetnie się go słucha uwielbiam do tego tańczyć jak debil ta muzyka taka skoczna w moim odczuciu wesoła bardzo dobrze się słucha.

10.Du Hast - klasyk uwielbiany przez tłumy prawdopodobnie jedna z najlepszych piosenek jakie stworzyli.

Pozostałe świetne utwory które się tu dotychczas nie znalazły:
Eifersucht
Laichzeit
Heirate Mich
Sonne
Hilf Mir
Tier
Feuer Frei
Spiel Mit Mir
Stein Um Stein
Weisses Fleisch
Kokain
Hallelujah
Moskau
Mein Teil
Ich Will
Fuhre Mich
Waidmanns Heil
Du Riechst Su Gut

To by było na tyle mam nadzieję że ktoś przeczyta :D
Peli
Feueranfänger

kobieta

#197939 | Dodano: 09.02.2012 13:18:50
U mnie to wygląda tak:

1. Du hast- Feuerleben napisał, że od tego zaczęła się jego przygoda z R+, tak samo było w moim przypadku. Wystarczyło, że przesłuchałam Du hast tylko raz i od razu zawróciło mi w głowie. Genialny kawałek, szkoda tylko, że niektórzy ludzie rozpoznają R+ tylko po tej piosence :D Uwielbiam i będę uwielbiac.

2. Du riechst so gut- jeden z najlepszych kawałków. Kocham za woklal Tilla, który przemawia do mnie jakoś inaczej w tej piosence. Świetne riffy, melodia i tempo. No i kocham to genialne "Ich finde dich" w wykonaniu Richarda! Ta piosenka dowodzi, że można śpiewac o pożądaniu w fajny sposób, a nie tylko dupa i cycki, za co wieeelki plus!

3. Links 2 3 4- co tu dużo mówic, po prostu wielbię tę piosenkę. Nie mam żadnego wytłumaczenia dlaczego akurat ten kawałek. Daje kopa.

4. Der Meister- z tego co czytałam, to kilka osób nie przepada za tą piosenką, jest dla nich nijaka. Dla mnie wręcz przeciwnie. Uwielbiam tę piosenkę, wokal Tilla, melodia, no i zawsze muszę sobie wykrzyczec "lauft!"

5. Dalai Lama- na początku nie przepadałam za tą piosenkę i nie rozumiem jak mogłam byc tak głupia :D W tym kawałku uwielbiam wszystko, świetny tekst dzięki, któremu jeszcze bardziej polubiłam "Króla Olcha", nie ma to jak Rammstein!

6. Bück dich"- co tu dużo mówic, wpada w ucho i tyle. No i występy na żywo.

7. Heirate mich- za każdym razem, gdy słucham tej piosenki mam przed oczami okładkę "Herzeleid" i to sprawia, że piosenka podoba mi się jeszcze bardziej. Dziwne, wiem. Lubię za pewnego rodzaju mechanicznośc, no i niecodziennie Till ci się oświadcza ;d

8. Spieluhr- szkoda, że nigdy nie powstał teledysk do tej piosenki, który na pewno byłby szalony i nieprzewidywalny, bo inaczej sobie tego nie umiem wyobrazic. Kocham ten kawałek "hoope, hoope, reiter", nie umiem opisac co wtedy czuję. W moim przypadku działa na emocje, po prostu.

9. Rammstein- początek piosenki i przechodzą mnie ciarki. Naprawdę wspaniała piosenka: tekst, wokal, wszystko. I wykonanie i efekty na żywo. Brak słów.

10. Mein Teil- no i jak tu nie ruszac głową na wszystkie strony podczas słuchania MT. Kocham za brzmienie! Za tekst również.

Jest jeszcze kilka piosenek, które mogłyby się tu znaleźc, no ale to w końcu Rammstein. Kolejnośc nie ma znaczenia.
RZKSonne
Feueranfänger

kobieta

#197942 | Dodano: 09.02.2012 14:39:04
Jak wszyscy to wszyscy.! ^^
A więc tak

Sonne - to chyba jedyna piosenka , która nigdy mi się nie znudzi.
Dzięki niej przypomniał mi się film o Królewnie Śnieżce, który bardzo lubię w wersji niemieckiej z Niną Hagen w roli czarownicy.xD
Jedyna odsłona tego filmu , mająca wulgaryzmy.^^ Teledysk także genialny. A , że pomalowałam włosy na czarno i miałam kiedyś czerwona opaskę...znajomi przezwali mnie 'Sonne". <33

Vergiss uns Nicht - genialna piosenka. Gdy ją słucham to mam dreszcze , ponieważ nachodzą mnie przykre wyobrażenia związane z działalnościa R+ (jak sam tytuł znaczy: Nie zapominajcie o nas) *czy jakoś tak..;p więc jedno mi się nasuwa ..;(

Rosenrot - Od tej piosenki wręcz pokochałam Rammstein.<33 Strasznie urzekł mnie teledysk. ; )

Du hast - To była pierwsza piosenka tego zespołu jaką usłyszałam..dziękuję kuzynowi , który przez bite 4 godziny maltretował mnie tą piosenką w samochodzie , aż w końcu mi się spodobała.xD

Ohne dich - Takie łzawe to.... Ta piosenka naprawdę może spowodować niezłego DOŁA.. ; [ Przy wykonywaniu tego numeru przez Rammstein na żywo panuje taka fajna atmosfera..magia.<3

Wo bist du - To co powyżej. .. ; )

Roter Sand - uważam , że ta piosenka ma genialny tekst. Inny od pozostałych i daje duuużo do myślenia..Przy słuchaniu tej piosenki zawsze mam to samo wyobrażenie o nieszczęśliwej miłości..

Amour - oojj jest sentyment do tej piosenki..; P To jest podstawowy element mojej playlisty w drodze do Berlina.!<33

Halleluja - nie wiem czemu ale podoba mi sie ta piosenka.<33

Ich will i Pussy - rytmiczne, w wykonaniu tego na żywo jest fajny kontakt z publika i można się wybawic na imprezie. ; p

Oto lista od Czarnej.xD ; )
Hii.! I'm Richard Z.K from Rammstein. ; D
*reanimacja*
#201246 | Dodano: 05.03.2012 23:10:49
cięzko byłoby mi ustawić w kolejnosci od najlepszego do najgorszego, bo kocham każdy z tych utworów na równi, i nie wiem nawet czy w 10 sie zmieszcze ale..

- Sonne
- Tier
- Das Alte leid
- Ich will
- Links234
- Du riechst so gut
- Reisee, reise
- Mein teil
- Stein um stein
- Spiel mit mir
i jedna totalna perełka która jest poza konkurencja czyli
MUTTER, jedna z niewielu nut które przez tak długi czas miotają mną jak laleczką.

Edit: oraz Hilf Mir obowiązkowo, i Ich tu dir weh
marqina
Feueranfänger

kobieta

#207634 | Dodano: 20.04.2012 18:05:30
Powiem tak, za miesiąc pewnie powiem zupełnie coś innego. Staram się jak najbardziej "obiektywnie" z perspektywy czasu:
1. Mein Teil. Mimo wszystko rządzi.
2. Sonne.
3. Du Hast
4. Reise Reise
5. Wollt Ihr das Bett in flamen sehen
6. Morgenstern
7. Klavier, Adios,
8. Engel, Buck Dich
9. Asche, Mein Herz Brennt
10. Mann Gegen Mann.

I i tak połowy co chciałam nie napisałam.
Krycha
Panzermeister

mężczyzna

Sponsor
#207866 | Dodano: 22.04.2012 10:09:37
U mnie to raczej bez większych zmian...

1. Mein Herz Brennt
2. Sehnsucht
3. Mein Teil
4. Sonne
5. Spring

To taka lista najczęściej słuchanych

Dopisano (2012-04-22 10:10:01):

U mnie to raczej bez większych zmian...

1. Mein Herz Brennt
2. Sehnsucht
3. Mein Teil
4. Sonne
5. Spring

To taka lista najczęściej słuchanych. Pasuje jadąc samochodem :)!
A ha!
Ahmedius
Pussy

mężczyzna

#208893 | Dodano: 02.05.2012 19:55:35
1. Benzin - od benzyny sie u mnie zaczęło i ciagle mam do niej sentyment. W tym jest energia i moc, a przy okazji genialny tekst.
2. Sonne - mocny, bardzo dobry moim zdaniem utwór
3. Ich Will - mocny utwór z genialnym tekstem
4. Ich Tu Dir Weh - dobre, ale teledyskowa wersja jest moim zdaniem lepsza od albumowej
5. Du Hast - niby powtarzane w kółko trzy słowa, a jednak utwór mocarny
6. Du Riechst So Gut
7. Mein Land
8. Keine Lust
9. Mein Teil
10. Mein Herz Brennt

Strony: 14 5 6

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło: