news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 317

Cohonez
Administrator

mężczyzna

#111 | Dodano: 23.06.2008 18:18:09
A w tym oto temacie pozwalam Wam na dzielenie się swoimi uwagami odnośnie twórczości pana Staszewskiego - osobowości, a dla niektórych autorytetu polskiej sceny muzycznej.

Od siebie dodam dziś tylko tyle, że wczorajszy występ Kazika i Buldoga na Dniach Tyskich pomimo dziwnej struktury społecznej i światła dziennego był jednym z lepszych darmowych koncertów, na jakich byłem i to wcale nie dlatego, że płaciłem tylko za pizzę i colę po koncercie. Setlista niemal idealna, a zakończenie (Maciek..., Legenda Ludowa oraz Tata Dilera) po prostu mną pozamiatało. Tym bardziej nie mogę doczekać się koncertu KNŻ:D

Podlinkuję coś później - jeśli znajdzie się na YT. Bo to co jest teraz to kupa.
Coś mądrego.
pariser
Moherator

kobieta

#158 | Dodano: 23.06.2008 22:12:16
Oglądając program na VH1 o latach dziewięćdziesiątych Michał Figurski wyraził się o Kaziku Staszewskim "papież polskiego rocka". I ja się z nim zgadzam. Nie ma artysty, który zrobiłby więcej dla polskiej muzyki. O ile lata osiemdziesiąte mogły należeć do innych ludzi (bądź latami tymi zawładnęły inne osobowości), o tyle lata dziewięćdziesiąte to Kazik, Kazik, Kazik... Choć w sumie to Kult, Kult, Kult. Mnóstwo wydanych płyt z zespołem, solo, w innych konfiguracjach, nie wszystkie do końca porywające, ale żadna nie przeszła bez echa. Co do piosenek to nawet nie ma sensu zaczynać wymieniać poszczególne hiciory, bo tego jest mnóstwo.

W każdym razie chciałabym powiedzieć, że mój obiektywizm względem w/w w temacie się skończył dawno temu i najbardziej podchodzi mi współpraca Kazika z Kultem. A na występach zespołu KNŻ byłam dwa razy (raz koncert z Litzą, raz koncert z Olaffem) *szpan*

Antonio? Czy chciałabyś coś dodać? :D
Mi scusi.

Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#162 | Dodano: 23.06.2008 23:45:07
pariser napisał(a):
Nie ma artysty, który zrobiłby więcej dla polskiej muzyki.

Jest! Ryszard Nowak z Ogólnopolskiego Komitetu Obrony Przed Sektami :>
Leon
Zerstörer

mężczyzna

#166 | Dodano: 24.06.2008 01:15:12
Bez takich obrazoburczych poglądów ja bym bardzo ładnie prosił ;)

Chyba nie mogę się nie zgodzić z wypowiedziami wyżej. Ja mam jakiegoś pecha, że od zeszłego roku próbuję się wybrać na jakikolwiek koncert Kultu w Warszawie to albo nie mam czasu kupić biletu i kiedy go [czas] wreszcie posiadam, to biletów już nie ma, lub jestem chory. Ja dodam od siebie że bardzo cenię jego solową pierwszą płytę, przypominają mi się lata dzieciństwa :) No i utwór "Bagdad" idealnie opisuje sytuację na Bliskim Wschodzie i dziś. Na Bliskim Wschodzie bez zmian, można powiedzieć...
Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#170 | Dodano: 24.06.2008 02:03:06
pariser napisał(a):
Antonio? Czy chciałabyś coś dodać? :D

Chyba nie, gdyż nie jestem za bardzo jego fanką, prawdopodobnie dlatego, że trochę nie kapuję jego twórczości - albo: uważam ją za wtórną przy tym, co się nagrywało w niezależnych wytwórniach Tych z Zachodu przez ostanie 20-ileś lat - ja się wychowałam na tamtym i przez to muzyka na K jakoś nie chce na mnie zrobić wrażenia - jako całość, bo jego piosenek, które szczerze uwielbiam, jest nawet więcej, niż kilka.

Oczywiście cenię go za to, że pisze i gra nieźle w naszym kraju, a to już dużo. Ale są też u nas takie zespoły, które mnie bardziej kręcą, jak Homo Twist na przykład, którzy swoich odpowiedników na Zgniłym Zachodzie po prostu nie mają i są na wskroś polscy. Za to w odróżnieniu od Kazika mają obłędną sekcję rytmiczną :] Przy czym ostatnia płyta HT jest strasznie dópna, za to ostatnią płytę Kultu uwielbiam. O właśnie, a będzie coś nowego?

yyy przepraszam, nic bym tu nie pisała, bo w sumie nie mam o czym, ale jak mnie pani Moderator do tablicy wywołała, to teraz ma :P

A o Homo Twist było dlatego, że ostatnio po 10-letniej przerwie (psy mi zjadły kasetę, czy coś :P) słuchałam Moniti Revan i po raz kolejny padłam na mordę. Przepraszam.

PS. Open yo cha cha ... :D
Neider
Pussy!

mężczyzna

#215 | Dodano: 24.06.2008 21:00:11
http://buldog.pl/main.php?page=aktualnosci

No to kto się nie rejestrował jeszcze na kulcim forum niech żałuje :>

Bootleg ofcoz już zamówiony :P
seele
Feuerspritzer

kobieta

#373 | Dodano: 28.06.2008 08:58:57
kiedys na godzinach wychowawczych pani psor kazała nam wpisac temat który mamy prezentować w ramach godzin wychowawczych a ona potem wybierze kto kiedy co ma prezentować. Z koleżanką wpisałam temat "Twórczość Kazimierza Staszewskiego" i chyba (tak to sobie tłumaczę) pani nieznalazła czasu , zebyśmy wypowiedziały się na swój temat
aurinko
Feueranfänger

kobieta

#1306 | Dodano: 10.07.2008 08:25:09
Na niektórych imprezach gra sie z play-backu, tak było, jest i pewnie będzie ale chyba tylko Kazik w ramach protestu zaśpiewał do suszarki na "super hiper" festiwalu w Spocie;-)))
gdyby ktoś jeszcze nie oglądał http://pl.youtube.com/watch?v=47XW0Z1_4hE
Säteilevä aurinkoinen Auruś
pariser
Moherator

kobieta

#1319 | Dodano: 10.07.2008 18:53:03
O to jest już Z archiwum polskiego jazzu. Na tym koncercie "śpiewały" wtedy gwiazdy wytwórni Zic - Zac, należącej do Marka Kościkiewicza (De Mono). A ja to oglądałam na żywo w TV, na zdezelowanym odbiorniku TV w świetlicy w Rowach, bo akurat byłam z rodzicami na wczasach. Ale Kazika natenczas nie znałam i zapamiętałam jedynie to, że jakiś kolo wyszedł na scenę z suszarką i udawał, że do niej śpiewa.
Mi scusi.

pariser
Moherator

kobieta

#2067 | Dodano: 22.07.2008 20:05:57
Tak tylko w kwestii formalnej - Kazik Staszewski od 11.07 br. ma wnuczkę Hanię :P
Mi scusi.

Leon
Zerstörer

mężczyzna

#2074 | Dodano: 22.07.2008 20:17:55
Nie mogłem żyć bez tego faktu :)
Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
maxłel
Moderator

mężczyzna

#8172 | Dodano: 17.11.2008 21:48:02
KLĘKAJCIE NARODY

Jutro ok. południa.... (tj. 18.11.2008)
Jutro ok. południa na naszej stronie zostanie podana informacja o pierwszym koncercie KNŻ po reaktywacji :)
Neider
Pussy!

mężczyzna

#8173 | Dodano: 17.11.2008 21:49:11
czekam na to bardziej niz na wynik koła z maty :D

gdzie to by nie było, ja tam będę :]
pariser
Moherator

kobieta

#8174 | Dodano: 17.11.2008 21:51:06
Pewnie gdzieś daleko od Boga i ludzi będzie ten koncert - czyli Wa-wa :D
Ale, ale... może Poznań? No jak Neider śmigasz wozem to jadę z Tobą :P
Mi scusi.

Neider
Pussy!

mężczyzna

#8191 | Dodano: 18.11.2008 15:41:43
Z przyjemnością pragniemy Państwu oznajmić, że pierwszy koncert KNŻ odbędzie się 14 lutego 2009 roku w klubie OD NOWA w Toruniu :)

KLĘKAJCIE NARODY, KLĘKAJCIE!!!!
Vanilia
Panzermeister

kobieta

#8192 | Dodano: 18.11.2008 17:02:41
O kurde :D !
Murderface: What do you mean, "booze ain't food?" I'd rather chop off my ding-dong than admit that!
Toki: You'd rather chop off your ding-dong than not drink?
Murderface: Yeah!
Toki: Wowee!
maxłel
Moderator

mężczyzna

#8195 | Dodano: 18.11.2008 19:14:49
*klęka wraz z narodem*

Kto mi kupi bilet ? :>
Neider
Pussy!

mężczyzna

#8196 | Dodano: 18.11.2008 19:17:56
Ja chyba pojadę pierwszego dnia jak będa już dostępne do OD NOWY XD, bo klub do największych nie należy ;]
pariser
Moherator

kobieta

#8197 | Dodano: 18.11.2008 19:35:58
Kujawsko - pomorskie rubieże powitają sir maxłela z należnymi honorami :D Na ostatni Kult bilety kupiła nam Fefa, może tym razem wybierze się z nami?

EDIT: bilety po 39 zł w przedsprzedaży, forum Kultu umawia się już na ustawkę, czy maxłel przyjeżdża z nimi i nocuje w Forcie IV?
Bo oczekiwać imć Cohoneza to raczej nie ma co...
Mi scusi.

Wahnsinn
Za***ista ranga

kobieta

#8199 | Dodano: 18.11.2008 21:50:19
O w mordę, o w mordę.
Jak będzie kasa, to idę, a jak nie, to na wszelkie biforki i afterki już mówię, ze jestem chętna. :D
I mogę kupić bilety of kors. ;P
I w ogóle.
!

Strony: 1 2 317

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 21