Strony: 1 2
#192176 | Dodano: 02.01.2012 15:00:31
#192202 | Dodano: 02.01.2012 16:28:55
My chain hits my chest when I'm banging on the dashboard
My chain hits my chest when I'm banging on the radio
Live fast, die young, bad girls do it well
#192213 | Dodano: 02.01.2012 17:11:21
A kto Ci pozwala mówić jak powinien brzmieć cover? W muzyce chodzi obecnie przede wszystkim o zdobyciu rynku, a sprzedaje się w zasadzie wszystko. Mi się podoba rosyjskie Sonne śpiewane manierą podobną, ale jednak dosyć różną od Tilla, więc nie wiem co jest dziwnego w tym, że chciałbym usłyszeć więcej podobnych utworów.
Akurat przy Rammstein wolę covery podobne do oryginału, bo inni artyści, używając swojej stylistyki często nie oddają ... epickości Rammstein. Nena, Vader? Eeeh.
W zasadzie poza rosyjskim coverem Sonne z podobnej kategoriii lubię tylko włączyć remiksy Benzin (Meshuggah!), ale to raczej wyjątek.
Akurat przy Rammstein wolę covery podobne do oryginału, bo inni artyści, używając swojej stylistyki często nie oddają ... epickości Rammstein. Nena, Vader? Eeeh.
W zasadzie poza rosyjskim coverem Sonne z podobnej kategoriii lubię tylko włączyć remiksy Benzin (Meshuggah!), ale to raczej wyjątek.
Widzisz.. ja akurat jestem dość wyczulony na zdrowe podejście do muzyki i uwielbiam słuchać przeróbek i coverów znanych mi utworów, gdyż jestem ciekaw interpretacji tego utworu przez innego wykonawce.
I przez fajny cover Sonne rozumie np to :
http://www.youtube.com/watch?v=ZDGlqyGrZIA
Amatorszczyzna ale z pomysłem i budzi we mnie pozytywne emocje.
#192218 | Dodano: 02.01.2012 17:17:43
So say we all.
#192225 | Dodano: 02.01.2012 17:43:58
Bosz, to, ze komuś coś się podoba, nie znaczy, że to coś jest choć odrobinę dobre, fajne, pokazywalne itp.
Nie znaczy również, że nie jest dobre. Mi osobiście ten cover nie odpowiada. Cover, bo inaczej tego nie mogę nazwać. Podróbką byłoby to, gdyby gość napisał, że to Rammstein nagrał po rosysjsku. Chociaż nazwa filmiku może to sugerować, ale autor na pewno nie miał takiego zamiaru. Wrzucił to by dać innym fanom do oceny, ale nie być coś podrabiać albo fałszować.
#192237 | Dodano: 02.01.2012 17:59:53
Vati, obłęd :D Przez moment myślałam, że to Farin Urlaub śpiewa, ale on zdecydowanie lepiej mówi po niemiecku :D
#192246 | Dodano: 02.01.2012 18:09:40
#192248 | Dodano: 02.01.2012 18:10:59
Poza tym, flake9, masz rację. Masz rację, bo chodzi o opinię subiektywną, o szczegół jakim ta opinia jest. tu wkraczamy już na bardzo prostą ścieżkę logicznego myślenia: udowadniając tezę należy pokazać, że zawsze jest ona prawdziwa, a obalając wystarczy podać kontrprzykład. W kwestii gustu nie jest to takie proste, ale wciąż nie można powiedzieć, że coś jest wspaniałe, bo 5 osobom na całym świecie się spodobało ;) Ale to taka dygresja.
My chain hits my chest when I'm banging on the dashboard
Strony: 1 2