news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Jesteś z "pokolenia"...
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 315

Antonio
Messerschmitt

kobieta

#194605 | Dodano: 17.01.2012 11:03:05
Przeniesione z "Co nas wkurza?"

Z tymi wszystkimi prognozami pogody jest jak z horoskopami, człowiek czyta i widzi, że się nie zgadzają, nawet te najbardziej krótkoterminowe, ale jak goopi czyta dalej! TVN Meteo bije wszelkie rekordy, nie wiem, gdzie oni te temperatury u mnie mierzą, chyba w lodówce u sołtysa. Według prognoz od paru dni mamy całodobowy mróz, wczoraj maksymalnie minus dwa, dzisiaj minus cztery, tylko że u mnie jest cały czas zero z wahaniami w dwie strony nie przekraczającymi jednego stopnia, choć mam podejrzenie, że w nocy mógł być mróz, bo mi śnieg pod kołami roweru tak jakoś podejrzanie skrzypiał. Ale dobra, lepiej, że się nie zgadza w tę stronę, niż gdyby miało być zimniej. Ale jakim cudem te serwisy działają w ten sposób, to ja po prostu nie kapuję. "Twojapogoda" też zagina czasoprzestrzeń, potrafi zmieniać co parę minut wszystko, ale żadna wersja nie pasuje do tego, co rzeczywiście jest :D No ja rozumiem, że długoterminowe się nie zgadzają, ale jak mi prognoza pokazuje w tej chwili minus cztery, choć jest zero, to ja w ogóle nie wiem, po co ja na to patrzę. Jestem przekonana, że kiedyś tak nie było.
Kiedyś było lepiej.
Kiedyś WSZYSTKO było lepiej!
Co za czasy, słowo daję :>
patton
Zerstörer

kobieta

#194644 | Dodano: 17.01.2012 14:54:25
Przeniesione z "Co nas wkurza?"

Nie było. Moja babcia ma 83 lata i nigdy nie widziała burzy w zimie. Apokalipsa powiadam.
Canis lupus
pariser
Moherator

kobieta

#194681 | Dodano: 17.01.2012 18:54:51
Fojerowy kącik pogodowy zaprasza.
Mi scusi.

eve
Perverse

mężczyzna

#194683 | Dodano: 17.01.2012 18:56:53
Myślałam, że ktoś nie wie skąd ściągnąć film o tym samym tytule. Bo ja też nie wiem i chętnie się dowiem :P
pariser
Moherator

kobieta

#194684 | Dodano: 17.01.2012 18:58:20
Nie warto, za długi jest i można przy nim osiwieć :)

Ponieważ narzekania na pogodę pojawiają się wszędzie to już myślałam o tym wczoraj, żeby założyć osobny temat. Zatem proszę nie spamować w minusach, plusach, szoku, wkurzaniu i czym tam jeszcze o aurze, tu można się wyżyć.
Mi scusi.

Spider
Zerstörer

mężczyzna

#194687 | Dodano: 17.01.2012 19:04:15
http://www.youtube.com/watch?v=blOnA2efsAw

Musiałem :P

Śnieg wciąż leży :(
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
Dzar
Grill Master

mężczyzna

#194688 | Dodano: 17.01.2012 19:05:20
Śnieg jest ok, o ile:
-nie pada
-nie ma go na jezdni
-nie można się zakopać samochodem
-nie wchodzi do butów/ za kołnierz
-nie trzeba go zeskrobywać z samochodu
-nie jest zbyt śliski, co by nie poślizgnąć się
-a przede wszystkim, występuje w górach i tam gdzie mnie nie ma
Sonne
Zerstörer

kobieta

#194691 | Dodano: 17.01.2012 19:10:59
Śnieg jest super <3 A pogoda dzisiaj po prostu wymiata :D Temperatura -1, wszędzie biało, nie wieje... Po prostu cud, miód i orzeszki <3

Dzar, jak ma się dobre buty, to trzeba być wyjątkową ciapą, żeby się poślizgnąć (wybaczcie jeśli ktoś poczuje się urażony :P). Jak jest taka pogoda, to nie wychodzi się w stylowych kozaczkach, tylko glanach/traperach/innych butach z tego typu podeszwą :P
Spider
Zerstörer

mężczyzna

#194692 | Dodano: 17.01.2012 19:12:47
Sonne napisał(a):
Śnieg jest super <3 A pogoda dzisiaj po prostu wymiata :D Temperatura -1, wszędzie biało, nie wieje... Po prostu cud, miód i orzeszki <3

Dzar, jak ma się dobre buty, to trzeba być wyjątkową ciapą, żeby się poślizgnąć (wybaczcie jeśli ktoś poczuje się urażony :P). Jak jest taka pogoda, to nie wychodzi się w stylowych kozaczkach, tylko glanach/traperach/innych butach z tego typu podeszwą :P

Ja wychodzę :> ale jakimś cudem kilkakrotnie straciłem równowagę lub się przewróciłem :/

Śnieg jest fajny tylko w święta :P
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
nicr
Perverse

mężczyzna

#194694 | Dodano: 17.01.2012 19:13:34
Zapraszam na uliczkę łączącą AGH i miasteczko. Tam naprawdę DA SIĘ wywalić. W lecie wertepy, a zimą lodowa tafla... :| Musiałabyś mieć kolce w podeszwach, żeby się nie wywalić, albo jechać na łyżwach.
My chain hits my chest when I'm banging on the dashboard
My chain hits my chest when I'm banging on the radio
Live fast, die young, bad girls do it well
Sonne
Zerstörer

kobieta

#194695 | Dodano: 17.01.2012 19:15:52
nicr napisał(a):
zimą lodowa tafla

Podobno rozmawiamy o śniegu, a nie lodzie :P Tzn. Dzar pisał o śniegu, to ja kontynuowałam.
gorbaczovsky
Perverse

mężczyzna

#194696 | Dodano: 17.01.2012 19:17:20
Ja tam kocham ubity śnieg na chodniku.
Ubity do tego stopnia, że jest śliski jak lód <3
BE A PATRIOT - BE AN INFORMER!
nicr
Perverse

mężczyzna

#194700 | Dodano: 17.01.2012 19:24:00
Sonne napisał(a):
nicr napisał(a):
zimą lodowa tafla

Podobno rozmawiamy o śniegu, a nie lodzie :P Tzn. Dzar pisał o śniegu, to ja kontynuowałam.

Podejrzewam, że chodzi mu o warstwę śniegu na ślizgawicy. Stawiasz nogę na śniegu, a tu... bum. I żadne glany nie uratują.

Zresztą glany=fuj :P
Sonne
Zerstörer

kobieta

#194701 | Dodano: 17.01.2012 19:25:59
nicr napisał(a):
Podejrzewam, że chodzi mu o warstwę śniegu na ślizgawicy. Stawiasz nogę na śniegu, a tu... bum. I żadne glany nie uratują.

Zresztą glany=fuj :P

Przez całe 6 lat noszenia glanów ani razu się w nich nie przewróciłam. Poza tym zawsze wydawało mi się, że zimą nie jest ważny wygląd buta, tylko jedno praktyczność :P

Swoją drogą zauważcie ile Dzar ma podpunktów dotyczących samochodu :P Auto to nie tylko przyjemność z jazdy :>
gorbaczovsky
Perverse

mężczyzna

#194702 | Dodano: 17.01.2012 19:26:25
A zimą to od blachy w glanach niestety ciągnie zimnem jak cholera :( To minus.

Ja w adidaskach popierniczam przez zaspy :D

Dżar po prostu nie lubi takiej pogody na jazdę samochodem.
Nie dziwię się.
BE A PATRIOT - BE AN INFORMER!
Sonne
Zerstörer

kobieta

#194703 | Dodano: 17.01.2012 19:27:39
gorbaczovsky napisał(a):
A zimą to od blachy w glanach niestety ciągnie zimnem jak cholera :( To minus.

No niestety :( To smutna prawda :(
Djura
Panzermeister

kobieta

#194704 | Dodano: 17.01.2012 19:28:04
Ja lubię śnieg w każdych ilościach i pod każdą postacią.Zaliczyłam ostatnio kilka spacerów podczas śnieżyc i za każdym razem nie chciało mi się wracać do domu. Może być ślisko,zimno,wiać,padać śnieg itd.
W zeszłym roku zdarzało mi się wychodzić zdomuo 7 rano,kiedy było -20,a miałam do pokonania pieszo kilka kilometrów do stajni,niewidziałam problemu i cieszyło mnie to,mimo,że po chwili miałam sople w nosie,na rzęsach i jakissmieszny szron na włosach(czapek nie noszę), w tym roku bym to chętnie powtórzyła.
Samochodem jeżdżę na tyle rzadko,że mogę z niego spkojnie zrezygnować,a w glanach jeszcze nigdy porządnie nie zmarzłam,za to przelezę przez każdą zaspę i o ile ktoś się bardzo nie stara żebym poddała się grawitacji to jestem niewywrotna.
- So here we are: two people... streetlamp... full moon...
- ...Guy pissing onto dump... Oh, did I brake the mood?
nicr
Perverse

mężczyzna

#194706 | Dodano: 17.01.2012 19:34:40
Widzicie, dlatego prócz tego, że forma wizualna odpycha, to jak mogę nosic buty, które nie są ani trochę ocieplane? Za bardzo sobie cenie moje nijakie zdrowie, żeby ciągle chorować :| Dla mnie to taka sama durnota jak noszenie plecaka "bo kręgosłup", a potem śmiałe zasuwanie w butach na wysokim obcasie, jakby to na kręgosłup wpływu nie miało żadnego.

Dopisano (2012-01-17 19:35:57):

Nie wspominając, że większość dziewczyn w butach na obcasie jedynie eksponuje krzywe nogi i chodząc wykręca sobie nogi w kostkach na wszystkie strony, co wygląda przepaskudnie :D
Sonne
Zerstörer

kobieta

#194707 | Dodano: 17.01.2012 19:36:10
nicr napisał(a):
Dla mnie to taka sama durnota jak noszenie plecaka "bo kręgosłup", a potem śmiałe zasuwanie w butach na wysokim obcasie, jakby to na kręgosłup wpływu nie miało żadnego.

Takich osobników jeszcze nie spotkałam :D

Dopisano (2012-01-17 19:38:16):

A co do glanów. Ciągną zimno, ale w moim przypadku gruba skarpeta załatwiała sprawę. Niestety od 2-3 lat mam ogromny problem z marznącymi palcami u stóp (stopy zawsze mam zimne, nie ważne czy lato zima, ale palce to jakaś masakra :() i musiałam zainwestować w inne buciki. Poza tym zadbane glany wcale nie wyglądają źle. Ale powtarzam, muszą być zadbane :>
eve
Perverse

mężczyzna

#194708 | Dodano: 17.01.2012 19:42:49
pariser napisał(a):
Nie warto, za długi jest i można przy nim osiwieć :)

Oglądałam go i mi się bardzo podobał :P Chciałam więc jeszcze raz ;)

Strony: 1 2 315

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 36
Zalogowani: 17
Szukaj