news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Jesteś z "pokolenia"...
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1

#187223 | Dodano: 09.12.2011 22:35:36
Witam! Jeśli są wśród was muzycy i nie-muzycy, którzy lubią sobie pograć r+ albo tworzą własne covery, zapraszam na mój kanał na youtube http://www.youtube.com/paulvangoogh !! :) trochę tego zrobiłem. Miłego słuchania!! :)
H.
Feueranfänger

mężczyzna

#187281 | Dodano: 10.12.2011 11:08:10
O kurcze nie wiedziałem, że jesteś polakiem, słucham twoich instrumentali od dawna, są genialne... Zdradziłbyś mi jakiego sprzętu używasz do nagrywania gitar i wogóle jakiego programu/platformy do mixu i masteringu? :))
LimaK
Panzermeister

mężczyzna

#187308 | Dodano: 10.12.2011 12:54:37
Fajne :)
Przesłuchiwałem to kiedyś ;)
You Can't Escape Your Destiny
#187515 | Dodano: 11.12.2011 00:24:09
H. napisał(a):
O kurcze nie wiedziałem, że jesteś polakiem, słucham twoich instrumentali od dawna, są genialne... Zdradziłbyś mi jakiego sprzętu używasz do nagrywania gitar i wogóle jakiego programu/platformy do mixu i masteringu? :))

No jestem polakiem z krwi i kości :D jeśli chodzi o sprzęt to wypowiem się co do instrumentalki Amerika którą wczoraj wrzuciłem. Na dzień dzisiejszy używam platformy Cubase SX. Wiem, że istnieją według niektórych lepsze i stabilniejsze platformy, jednak Steinberg to moja półka i koniec kropka :). Tam nagrywam, miksuje i masteringuje utwory. Perka i bas to ściema uzyskana z długiej pracy nad wybrzmiewaniem instrumentów VST. Wpisuje nuty ręcznie, po czym wirtualna maszyna je odgrywa. Natomiast klawisze i gitary to już rzecz bardzo namacalna. Do nagrywania gitar używam wzmacniacza Mesa Boogie Dual Rectifier z preampami i innymi efektami. Generalnie ukręciłem sobie fajny przesterek, jednak na nagraniu słychać lekką modyfikację na potrzeby kopii brzmienia gitar rammstein'a. Moja gitarka to ESP/LTD Truckster. Brzmienie mojego wiosła idealnie oddają mikrofony Neumanna z odpowiednim lampowym przedwzmacniaczem. Klawisze natomiast to głównie wtyki VST i Roland Fantom X8. Mastering to głównie wtyki VST typu Izotope Ozone czy BX_digital. Zrobienie takiej instrumentalki rammstein'a zajmuje mi ok 3-4 godziny, jeśli oczywiście znam b.dobrze utwór i potrafie go zagrać na instrumentach :)
#187518 | Dodano: 11.12.2011 00:39:10
Twoje poprzednie covery były brzywtą jeśli chodzi o jakość, porównywalną z oryginałami. Amerika - tu niestety słychać ubogość klawiszy w stosunku do oryginały razi strasznie brak orkiestry... W Benzin czegoś mi brakuje w brzmieniu gitar na początku, ale jest zbliżone jakością do reszty Twoich prac :)
Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
flake9
Feuerspritzer

(zbanowany)

mężczyzna

#187522 | Dodano: 11.12.2011 01:19:49
A ja myślałem, że to właśnie perkusję nagrywasz, a reszta jest podkładana...
H.
Feueranfänger

mężczyzna

#187850 | Dodano: 12.12.2011 13:32:54
paulvangoogh napisał(a):
No jestem polakiem z krwi i kości :D jeśli chodzi o sprzęt to wypowiem się co do instrumentalki Amerika którą wczoraj wrzuciłem. Na dzień dzisiejszy używam platformy Cubase SX. Wiem, że istnieją według niektórych lepsze i stabilniejsze platformy, jednak Steinberg to moja półka i koniec kropka :). Tam nagrywam, miksuje i masteringuje utwory. Perka i bas to ściema uzyskana z długiej pracy nad wybrzmiewaniem instrumentów VST. Wpisuje nuty ręcznie, po czym wirtualna maszyna je odgrywa. Natomiast klawisze i gitary to już rzecz bardzo namacalna. Do nagrywania gitar używam wzmacniacza Mesa Boogie Dual Rectifier z preampami i innymi efektami. Generalnie ukręciłem sobie fajny przesterek, jednak na nagraniu słychać lekką modyfikację na potrzeby kopii brzmienia gitar rammstein'a. Moja gitarka to ESP/LTD Truckster. Brzmienie mojego wiosła idealnie oddają mikrofony Neumanna z odpowiednim lampowym przedwzmacniaczem. Klawisze natomiast to głównie wtyki VST i Roland Fantom X8. Mastering to głównie wtyki VST typu Izotope Ozone czy BX_digital. Zrobienie takiej instrumentalki rammstein'a zajmuje mi ok 3-4 godziny, jeśli oczywiście znam b.dobrze utwór i potrafie go zagrać na instrumentach :)

Brzmienie perkusji pewnie z ezdrummer'a? :) Bardzo zazdroszczę tych mikrofonów, gitary brzmią bardzo profesjonalnie ^^ Ja również coś wrzucę do sieci ze swoich coverów, ale cały czas nie mogę ustawić odpowiednio 'twardego' brzmienia gitary, mam Gibson SG, Roland JC-120, ale niestety wspomagany tylko MT-2, zbieram na Sansamp PSA :)
PS. Byłoby wspaniale, gdybyś odwzorował Schwarzes Glas, wersję live z Wiednia '96 :D
#188185 | Dodano: 12.12.2011 22:04:27
Szczerze mówiąc, testowałem SansAmp tylko i wyłącznie ze względu na to, że któryś z chłopaków z rammstein go używał. I szczerze-nie podobał mi się xD. Za te siano myślę, że da sie stworzyć swój własny przester, którego się będzie tak naprawdę używać. A sansamp ma w sobie za dużo. A w sprzęcie gitarowym, często jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego (w tej kategorii cenowej rzecz jasna).

Strony: 1

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 25
Zalogowani: 9
Szukaj