news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Jesteś z "pokolenia"...
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 38

#181222 | Dodano: 20.11.2011 12:12:55
Podobno jest na tym forum kilku muzyków, którzy dobrze grają na swoich instrumentach. Czy chcecie połączyć siły i nagrać coś wspólnie - przez internet? Każdy musiałby nagrać własną ścieżkę (ścieżki) jak najlepiej, w jak najlepszej jakości.

Musimy:
- ustalić kto gra na jakim instrumencie
- wybrać utwór
- ustalić, czy gramy w 100% oryginał
- znaleźć kogoś, kto połączy ścieżki (ew. ja)
- przedyskutować sprawę jakości dźwięku

Proponuję:
- coś z pierwszych albumów Rammstein, coś metalowego i statycznego jak "Asche zu Asche", raczej z małą ilością elektroniki.
- zajmę się wokalem, jeśli nie będzie czystego śpiewu. Normalnie growluję, ale z wokalem Tilla też sobie poradzę.

Nie oczekujcie fajerwerków ;)
Fremd bin ich eingezogen,
fremd zieh ich wieder aus.
A niby nie? :P
Spider
Zerstörer

mężczyzna

#181223 | Dodano: 20.11.2011 12:16:50
Dopiero co o tym myślałem. Myślę, że z muzykami na naszym forum większego problemu nie będzie, gorzej z nagraniem każdej ze ścieżek.

Jeśli by już coś takiego wyszło to proponowałbym nakręcenie klipu, jeśli klip już do tego istnieje to własną interpretację :>
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
Dzar
Grill Master

mężczyzna

#181227 | Dodano: 20.11.2011 12:27:10
Ja się mogę zgłosić na bas : >
A nagrać mogę jedynie amatorsko przez mikrofon :>
Preses
Panzermeister

mężczyzna

#181229 | Dodano: 20.11.2011 12:31:22
Mógłbym zająć się ścieżką perkusyjną, aczkolwiek w tym momencie nie mam za bardzo mozliwości nagrania. Z perką jest najwięcej problemu, mikrofony zbiorcze, pojemnościówki, itp.
Dobry ze mnie chłopak, tylko ludzie mnie wku***iają !
Katharsis
Feuerspritzer

mężczyzna

#181230 | Dodano: 20.11.2011 12:34:18
Piszcie od razu jaki utwór proponujecie.

Spider - nagrałbyś perkę? Chciałbyś nakręcić ten teledysk? :E najpierw nagrajmy utwór, potem myślmy o teledysku, logu, okładce i menadżerze na trasę po Afryce.

Dzar - jaki mikrofon? Nagrywałeś już coś przez niego?

Dopisano (2011-11-20 12:38:15):

Preses - masz rację. A w przyszłości zdołasz skombinować jakieś studio lub coś podobnego? Czasu nam nie brakuje. W zasadzie to tylko perkusję należałoby nagrać w studiu, bo inaczej brzmi chu*owo. Nie musi być w jakości studyjnej, ale powinna brzmieć normalnie, a nie jak Darkthrone. To się tyczy też reszty instrumentów :) zwykłe odszumianie przez Audacity może znacznie poprawić jakość dźwięku.
Preses
Panzermeister

mężczyzna

#181234 | Dodano: 20.11.2011 12:40:23
Kombinuję sobie miejsce ala studio do grania we wro, więc jeśli sfinalizuję opcję pozytywnie, to będę miał możliwość nagrania - tak myślę ;)
Dobry ze mnie chłopak, tylko ludzie mnie wku***iają !
Spider
Zerstörer

mężczyzna

#181235 | Dodano: 20.11.2011 12:41:42
Katharsis napisał(a):
Chciałbyś nakręcić ten teledysk? :E

Spider napisał(a):
Jeśli by...

Jeżeli bym znalazł czas i wenę, to ŁAJ NOT?

Co do perkusji może być ciężko, jestem zawalony innymi projektami na obecną chwilę :/ Gitary wystarczy nagrać przez kompa.

Proponuję coś prostego, AzA nie jest złe, ewentualnie Ich Will, gitary, jak i klawisze (nawet umiem to zagrać, szał) no i wokal są bajecznie proste. Ewentualnie... proponowałbym się pokusić o polską wersję któregoś z kawałków :]
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
#181245 | Dodano: 20.11.2011 12:51:45
W Ich will może nas dyskwalifikować sam wokal na początku, no chyba że ktoś by go dla mnie przerobił :P Ogólnie to nie jest odpowiedni kawałek, bo musiałbym zatrudnić jakieś groupies do śpiewania w tle :P No i ten utwór jest taki fajny tylko dzięki czystemu brzmieniu.

IMO polska wersja nie jest odpowiednia ze względów marketingowych :P
mak
Sturmwalzer

mężczyzna

#181247 | Dodano: 20.11.2011 12:53:21
Spider napisał(a):
Ewentualnie... proponowałbym się pokusić o polską wersję któregoś z kawałków :]

Ty, ty masz, ty masz mnie :D
"To forum ostatnio przypomina bardziej reżim komunistyczny, niż forum " ~ichtudirweh

"Ludzie i Dzieciaki , kto zatrudnia trutnia shagwest-a (?) kim jest ten koles z gimnazjum." ~ 15astolatek :D
Dzar
Grill Master

mężczyzna

#181248 | Dodano: 20.11.2011 12:53:54
Katharsis napisał(a):
Dzar - jaki mikrofon? Nagrywałeś już coś przez niego?

Niedoprecyzowałem. Chodzi mi o zwykłe bezpośrednie podpięcie basu pod wejście na mikrofon w kompie.

Do studia wybieram się nie wcześniej niż za 3-4 miesiące...
mak
Sturmwalzer

mężczyzna

#181251 | Dodano: 20.11.2011 12:57:59
Jako posiadacz gitary elektrycznej powiem, że śpiewanie po polsku będzie czymś ciekawym, a przynajmniej nie umrze pośród innych coverów tylko będzie "tym od FR co po polsku coverują"
"To forum ostatnio przypomina bardziej reżim komunistyczny, niż forum " ~ichtudirweh

"Ludzie i Dzieciaki , kto zatrudnia trutnia shagwest-a (?) kim jest ten koles z gimnazjum." ~ 15astolatek :D
Spider
Zerstörer

mężczyzna

#181253 | Dodano: 20.11.2011 12:58:24
Groupies by się znalazło na forum :)

Co do spolszczania, to zależy co z tym kawałkiem byśmy mieli dalej robić.

Dzar napisał(a):
Niedoprecyzowałem. Chodzi mi o zwykłe bezpośrednie podpięcie basu pod wejście na mikrofon w kompie.

Mnie też o to chodzi. Sam nagrywałem kiedyś gitary, niedawno demo na klawiszach, jak na taki sprzęt wyszło nieźle, wypadałoby tylko trochę wyczyścić.
#181254 | Dodano: 20.11.2011 12:58:43
Jeśli będziecie kiedyś potrzebować damskiego wokalu, to się zgłaszam :P
Dzar
Grill Master

mężczyzna

#181262 | Dodano: 20.11.2011 13:09:52
Sonne napisał(a):
Jeśli będziecie kiedyś potrzebować damskiego wokalu, to się zgłaszam :P

Coverujemy Stirb Nicht Vor Mir :D
Podoba mi się tam gra na basie :P

Dopisano (2011-11-20 13:10:33):

Jeśli o spolszczanie chodzi, jestem przeciw... W wiekszości wypadków nie wychodzi to dobrze...
Sonne
Zerstörer

kobieta

#181263 | Dodano: 20.11.2011 13:10:43
Hi koms tu mi ewri najt... :D
nicr
Perverse

mężczyzna

#181272 | Dodano: 20.11.2011 13:19:04
Jak chcecie spolszczać to mogę napisać poetycki tekst w stylu mojego tłumaczenia Pusi.
My chain hits my chest when I'm banging on the dashboard
My chain hits my chest when I'm banging on the radio
Live fast, die young, bad girls do it well
Dzar
Grill Master

mężczyzna

#181280 | Dodano: 20.11.2011 13:25:17
Sonne napisał(a):
Hi koms tu mi ewri najt... :D

Chyba, że Spieluhr możemy nagrać, i mówię tu całkiem poważnie ;)
mak
Sturmwalzer

mężczyzna

#181286 | Dodano: 20.11.2011 13:31:34
Dżarku kochany dlaczego jesteś sprzeciw spolszczaniu ?

Jak dla mnie to może wyjść w miare oryginalny cover, z czymś charakterystycznym a nie trochę inaczej grany.

Spider
Zerstörer

mężczyzna

#181288 | Dodano: 20.11.2011 13:34:07
Sonne, jestem na tak :D

Ze spolszczeniem może być ten problem, że musi mieć podobną rytmikę jako tekst i dobrze dograny do muzyki. Bez tego wyjdzie kupa.

Spieluhr w sumie nie jest zły, ale ktoś by musiał mieć dobry wokal, bo na początku wszystko wyjdzie :D

Dopisano (2011-11-20 13:34:52):

Nicr ma gut ajdija
Dzar
Grill Master

mężczyzna

#181290 | Dodano: 20.11.2011 13:36:37
mak napisał(a):
Dżarku kochany dlaczego jesteś sprzeciw spolszczaniu ?

Jak dla mnie to może wyjść w miare oryginalny cover, z czymś charakterystycznym a nie trochę inaczej grany.

Jest dużo przykładów. Np. Profesjonalnie zrobiony ToD zespołu Oomph!. Najpopularniejsze kawałki zostały zangielszczone, a nie brzmią tak dobrze jak oryginał. Jest zespół coverujący R+ po norwesku/ szwedzku(?). A i po śląsku słyszałem fragment Ich Will.

Strony: 1 2 38

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 27
Zalogowani: 17
Szukaj