news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Jesteś z "pokolenia"...
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 39

lady_aiko
Pussy

kobieta

#10996 | Dodano: 16.02.2009 17:34:49
Witam wszystkich. Przepraszam, że tak w nowym temacie, ale nie znalazłam u Was tematu do powitań, które tradycyjnie bywają na innych forach. Może przeoczyłam, bo ja blondynka jestem - mniejsza o to:P

Pewnie zaraz ktoś zapyta, po co taki temat na forum o Rammstein. Ot po co, że chciałabym poznać opinie innych fanów naszych "ulubieńców" na temat kwestii homoseksualizmu. Jako że sam Rammstein zarówno w warstwie tekstowej jak i wizualnej nawiązuje do miłości jak to ujął Arystoteles "doskonałej", tak więc czekam na Wasze zdanie. Chętnie podyskutuje:)
Techniczny
Shagwest
Admin

mężczyzna

#10998 | Dodano: 16.02.2009 17:40:36
Wypada zacząć od przedstawienia własnego zdania.
So say we all.
lady_aiko
Pussy

kobieta

#10999 | Dodano: 16.02.2009 17:52:59
Wypada czy nie, to kwestia innej dyskusji. Zawsze mogłam zasugerować własny pogląd narażając się natychmiast na atak opozycjonistów bądź zwolenników.

Ja jestem liberalna dziewczyna. Wolność człowieka kończy się tam gdzie zaczyna się wolność innego człowieka. Homoseksualizm jest dla mnie jak najbardziej normalnym zjawiskiem społecznym i fakt, że występują zarówno osoby hetero jak i homoseksualne, jest normalny tak, jak występowanie kobiety i mężczyzny.
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#11015 | Dodano: 16.02.2009 18:42:23
lady_aiko napisał(a):
Zawsze mogłam zasugerować własny pogląd narażając się natychmiast na atak opozycjonistów...

Tu akurat jest powszechna akceptacja i zrozumienie dla wszelakich perwersji. My jesteśmy jak jedna wielka rodzina i nic co ludzkie nie jest nam obce :P
lady_aiko
Pussy

kobieta

#11016 | Dodano: 16.02.2009 18:46:06
Diesel napisał(a):
Tu akurat jest powszechna akceptacja i zrozumienie dla wszelakich perwersji. My jesteśmy jak jedna wielka rodzina i nic co ludzkie nie jest nam obce :P

Cieszę się, wiem że to nie szkółka niedzielna. Homoseksualizm już przestał byś w Polsce tematem tabu, ale mnie ciągle nurtuje pytanie - skąd się biorą ludzie nierozumiejący tak prostej i naturalnej rzeczy, którzy na dodatek reagują z agresją:/
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#11022 | Dodano: 16.02.2009 18:57:57
Diesel napisał(a):
lady_aiko napisał(a):
Zawsze mogłam zasugerować własny pogląd narażając się natychmiast na atak opozycjonistów...

Diesel widać promuje Fritzlowski model rodziny:D

To ja może opiszę swój jako taki, może nie stosunek (z racji na konotację:D ), ale pogląd na ową orientację. Znam 2 gejów i summa summarum nie mam nic do nich - inteligentni, da się pogadać. Tym niemniej - nie, że budzi we mnie agresję, może bardziej niesmak dwóch kolesi jawnie i mniej lub bardziej zażyle okazujących sobie uczucia. Żeby być fair - co poniektóre publiczne zachowania par heteroseksualnych też są mi solą w oku. Generalnie mogę swój powyższy wywód zamknąć w takim zdaniu - niech sobie egzystują, ale swoją intymność niech zachowają dla siebie.
Coś mądrego.
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#11040 | Dodano: 16.02.2009 20:33:03
Ja mam kolegę-geja w pracy (jest nas łącznie 8 mężczyzn licząc szefa i kierowcę) i dopiero po pół roku dowiedziałem się, że jest gejem. Byłem zaskoczony samym faktem, gdy się dowiedziałem że ma stałego partnera. Wcześniej bym go nie podejrzewał, a zazdroszczę mu fuchy, bo się zajmuje castingami na hostessy i handlowców :P Przynajmniej potrafi obiektywnie ocenić umiejętności, bo ekipa z mojego pokoju pod innym kątem przygląda się wszystkim nowym twarzom w firmie :>
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#11042 | Dodano: 16.02.2009 20:38:33
Przewaliliśmy tutaj, tj w poprzednich wcieleniach tego forum, takie masy literek dotyczących tego tematu, że nie wiem, czy da radę jeszcze coś wykrzesać..

Może tyle, że kwestia tego, że w społeczeństwie są osoby heteroseksualne i homoseksualne, to żaden liberalizm, tylko po prostu tak jest i koniec i nie ma nad czym dyskutować, a tym bardziej z czym walczyć. To, że kogoś to mierzi, to jest jego problem. Ja myślę, że generalnie niefajne jest mizianie i mlaskanie się wśród obcych osób, niezależnie od tego, jak odmiennej płci jest ktoś, kogo się mizia i mlaska. Tak samo latanie po ulicy z gołym tyłkiem, niezależnie od tego, jakiej się jest orientacji. Kwestia kultury i tyle. Utożsamianie liberalizmu z czymś, co jest sprawą natury, to error od samego początku, robienie z igły wideł i napędzanie niezdrowej ekscytacji po każdej ze stron. Umacnianie szkodliwych stereotypów i tworzenie całej mitologii, czego to ci geje ze sobą nie wyprawiają.. mitologii zresztą przez samych gejów (przekonanych, że jak już są gejami, to muszą z tego powodu być liberalni, nosić kolorowe ciuszki i bzykać na lewo i prawo - ale czemu muszą?? Chcą, niech sobie będą liberalni, nie chcą, niech nie będą) podtrzymywanej.
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#11043 | Dodano: 16.02.2009 20:42:06
Antonio napisał(a):
Tak samo latanie po ulicy z gołym tyłkiem, niezależnie od tego, jakiej się jest orientacji. Kwestia kultury i tyle.

A Colabor?
maxłel
Moderator

mężczyzna

#11045 | Dodano: 16.02.2009 20:44:23
Ja jestem zarejestrowany na najbardziej opiniotwórzczym, gejowskim forum w Polsce. Nie wiem czy to się liczy do dyskusji?

Antonio
Messerschmitt

kobieta

#11048 | Dodano: 16.02.2009 20:50:02
Ej, Colabor to jest Colabor, to jest całkowicie insza inszość :D A poza tym to i tak cjenjos, obnaża się tylko wśród swoich :D
pariser
Moherator

kobieta

#11049 | Dodano: 16.02.2009 20:50:38
Potwierdzam, maxłel i Neider mają swoje kartoteki na gej forum.
Mi scusi.

Antonio
Messerschmitt

kobieta

#11059 | Dodano: 16.02.2009 21:29:51
To oczywista oczywistość, że Max ma tajne kartoteki wszędzie, gdzie się da, jest to wręcz konieczne dla jego przyszłej kariery zawodowej w tych.. no......
maxłel
Moderator

mężczyzna

#11060 | Dodano: 16.02.2009 21:32:09
... Sztafetach Ochronnych ;p
rosenrot
Feueranfänger

mężczyzna

#18056 | Dodano: 29.08.2009 02:48:03
O ile mnie pamięć nie myli, Rammsteinerowcy nigdy nie wypowiadali się negatywnie o homosekzualiźmie. Samo "Mann gegen Mann" nie wydaje mi się homofobiczne, a wersety (szatańskie) "Doch friert mein Herz an manchen Tagen, kalte Zungen, die da schlagen" należą do moich zdecydowanych faworytów:-)

Pozdrawiam:-)
+wer wartet mit besonnenheit+
#18060 | Dodano: 29.08.2009 03:22:29
Did you know that gay used to mean happy? When I was growing up it meant lame. And now it means a man, who makes love... to other men.

gundzik
Panzermeister

mężczyzna

#18069 | Dodano: 29.08.2009 10:20:44
Film "Bruno" był bardzo zabawny. Miał dość ostry początek i niezły finał. Równie dobre było bicie paskiem od spodni. :D
DirtyH
Feuerspritzer

mężczyzna

#18270 | Dodano: 30.08.2009 21:22:06
Ja nie mam przeciwko homoseksualistów. Co więcej - czuję do nich nawet sympatię bo bardzo często jestem brany za geja (co jakby skomentował House: "Mija się to z prawdą w 50% procentach.").

Co do "Bruno": Sasha Cohen ma niezłe jaja, żeby takie filmy kręcić! Mogli go kilka razy pobić, albo nawet zabić. Kto nie zobaczył tego w kinie wiele stracił - reakcja współwidzów była warta uwagi.
gundzik
Panzermeister

mężczyzna

#18303 | Dodano: 31.08.2009 09:53:44
DirtyH napisał(a):
Ja nie mam przeciwko homoseksualistów. Co więcej - czuję do nich nawet sympatię [...]

Są dobrzy geje i źli geje. :D
#18388 | Dodano: 01.09.2009 07:36:16
geje i pedały niech sobie są, byle z dala ode mnie i mojej rodziny.
chyba że są prawdziwymi gejami, czyli bardziej ludźmi niż gejami, to wtedy z chęcią nawiążę przyjaźń z takimi ; )

btw, przypomniał mi się tekst z jakiegoś chyba wywiadu z korwinem bodajże, gdzie nazwał ich homosiami.
- dlaczego pan tak ich nazywa? dlaczego nie powie pan geje?
- bo mnie to się z gównem kojarzy.
Komunizm zabił około 100 milionów ludzi na całym świecie. TurboDymoMan zawstydził komunizm - zabił 150 milionów!

Strony: 1 2 39

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 19
Zalogowani: 12
Szukaj